9999 Data Center

Conform temei de design, obiectivul principal al proiectului este crearea unui obiectiv turistic important care va avea impact asupra dezvoltării regiunii.

Funcția principală a obiectivului este aceea de centru de date, prin urmare serverele reprezintă nucleul în jurul căruia gravitează majoritatea spațiilor adiacente.

Ideea proiectului este de a folosi camerele serverului ca principal punct de atracție, prin urmare acestea sunt amplasate în spații închise cu sticlă, cu vizibilitate bună din majoritatea spațiilor exterioare și interioare.

Ținând cont de poziționarea celui mai înalt punct din această zonă, arată dorința de a folosi sticla ca material principal pentru realizarea anvelopei clădirii, în ideea de a avea vizibilitate la 360 de grade a împrejurimilor, de asemenea, scenografia luminoasă joacă un rol important având în vedere că acest centru de date este vizibil de foarte departe din multe locuri, la fel ca un far pe mare.

Soluția de realizare a structurii este evident folosirea metalului, aceasta permite fabricarea elementelor structurale în afara șantierului, aceasta permite și realizarea unor elemente spectaculoase care au rolul de a întări ideea de data center.

Aspectul general se dorește a fi atât cel al unei baze militare având în vedere originile sale, cât și al unui obiectiv care trebuie să-și asigure locul în viitorul apropiat.

Location:

Lake Garda - Italy | Available in METAVERSE