Bay House

Situate pe o plajă îndepărtată, aceste ruine ale unui fost sit industrial ne-au inspirat să creăm o casă pe malul mării, inspirată din epoca industrială. Revitalizarea aspectului existent a fost una dintre preocupările noastre principale în timp ce încercăm să integrăm funcția rezidențială în cadrul industrial, cu aspectul său zdrențuit. Procesul de proiectare este axat pe integrarea noii clădiri cu împrejurimile uimitoare, valorificând cele mai bune priveliști pe care le are de oferit.

Desigur, casa trebuia să fie strâns legată de plajă și de ocean, așa că ne-am imaginat o tranziție lină de la casa situată pe plajă la zona de lounge situată pe doc, toate legate între ele prin poduri.

Ca referință la fostul scop industrial, am creat o arhitectură „cinstită” care dezvăluie complet structura și dotarea sa tehnică. Ca rezultat, scheletul metalic devine nu numai legătura dintre cele trei zone, ci și piesa centrală a compoziției. Suprafețele largi vitrate transparente ne-au permis să deschidem interioarele spre peisajul dramatic. Am folosit materiale locale precum lemn, stuf și bambus, pentru a exprima relația dintre clădire și peisajul exotic.

Proiectul nostru transformă un sit abandonat și îl redă la întregul său potențial – o casă contemporană echilibrată, care amintește de legătura dintre mediul construit și cel natural, dând impresia că plutește pe apă.

Location:

California - U.S.A.