Flight House

Proiectul a venit ca o provocare pentru noi, din cauza faptului că intervenția a avut loc pe o construcție deja finalizată, care avea 10 ani.

La prima vedere, forma casei era destul de expresivă dar, din păcate, printr-o tratare unitară a fațadelor, elementele importante nu au fost puse în evidență, motiv pentru care am considerat că prin aplicarea tencuielii decorative în culori diferite pe fețele volumelor, am crea un efect mai dinamic.

Totodată, la nivelul terasei, ne-am propus dereglarea materialelor, marcarea piscinei, prin diferența dintre punte și pardoseala din beton ceramic evident.

Pe lângă funcția principală de la parter, care are funcția de zonă de lumină naturală, a fost realizată o extensie puternică vitrată cu tâmplărie din sticlă și aluminiu. Vizavi de acest volum se află o altă unitate care are funcția de cameră de hobby. Peste aceste doua unitati se află volumul cu funcția de zonă de noapte. Ca dominantă verticală, un accent a fost definit de un alt paralelipiped atașat volumului etajului, pentru a completa cele două unități de la parter.

Elementele metalice au fost evidențiate în galben, astfel încât contrastează alb și negru în tencuiala decorativă și culoarea albastră a piscinei.

Location:

Buftea - Romania

Photo:

Anatol Struna