Casa în Pădure 2

Casa în Pădure 2 nu este concepută ca o casă tipică, ci ca un spațiu de meditație protejat de forțele naturii. Este un adăpost camuflat în împrejurimi care permite locuitorilor săi să trăiască conectați cu natura, departe de tensiunile vieții de zi cu zi.

Liniile simple, elegante ale fațadelor subliniază frumusețea peisajului, fără a perturba armonia peisajului. Structura metalică creează deschideri mari, astfel încât spațiul interior este învelit în foi de sticlă. În acest fel, barierele dintre mediul construit și cel natural se dematerializează.

Prezența discretă a locuinței pe șantier este dată de cele două niveluri/etaje, acestea urmând panta naturală a terenului. Camerele private sunt situate la nivelul inferior parțial îngropat, pentru mai multă intimitate, iar spațiile comune ocupă partea ridicată a clădirii, poziționată perpendicular pe prima. Etajul superior este complet transparent, permițând ca interiorul să fie inundat de senzații generate de natură.

Materialele folosite – sticlă, beton la vedere, metal și lemn – creează un sentiment de imponderabilitate, accentuând în același timp diferența dintre finisajele moderne și materia organică.

 

Location:

Cluj - Romania