MNIR Museum

Scopul propunerii noastre este de a-i face pe oameni o parte activă a vieții clădirii, explorând-o, fiind văzuți și pur și simplu adunându-se, creând un sentiment de toleranță, conștientizare, identitate și respect reciproc.
Ne-am dorit să încapsulăm istoria României, din epoca dacilor până în zilele noastre, așa că ne-am hotărât asupra unei acțiuni arhitecturale de orientare urbană, în sensul ajustării la istorie a unei perspective dorite asupra prezentului. Totul este aranjat în jurul unei pasarele eliptice centrale ridicate deasupra solului, care leagă cele patru aripi ale clădirii, trasând un spațiu asemănător cu o arenă care descurcă imaginile către bătălia descrisă mai jos de replica coloanei lui Traian.
Sistemul structural este format din pereți și plăci din beton armat precomprimat, construite în jurul curții și susținute de fundații de plăci. Săpăturile vor atinge o adâncime de 20 de metri folosind un sistem de sus în jos. Suprastructura este construită din 4 cilindri din beton armat, care susțin și accesul vertical principal, deoarece punctele din 3 pasarele metalice de la primul, al doilea și nivelul acoperișului sunt susținute fără niciun suport intermediar.

Location:

Bucharest - Romania