Pacific Heights

Forma turnului a fost inspirată de imaginea creată prin ciocnirea a două picături de apă. În același timp, volumul seamănă cu o meduză care iese la suprafața apei.

Ambele concepte sunt strâns legate de ideea de apă: primul sugerează apa ca element care poate sculpta forme și reliefuri, iar al doilea subliniază un mediu care creează și hrănește viața.

Cele două concepte care inspiră volumul se bazează pe două ipostaze ale apei, una este creatoare de forme și a doua ca element de susținere a vieții.

Drept urmare, zgârie-norul se integrează în mod natural în peisaj dând impresia că se ridică deasupra valurilor din adâncurile oceanului, la fel ca lanțurile de munți marini din apropiere.

Turnul funcționează ca un copac, nu numai datorită formei și structurii sale, ci și prin sistemele sale structurale funcționale. Ramurile sunt reprezentate de inelele superioare care colectează lumina solară și o transformă în energie prin panourile fotovoltaice, la fel cum frunzele folosesc lumina solară în fotosinteză. Trunchiul este structura principală verticală care susține partea superioară și protejează tuburile care transportă energia în întregul corp. Insula asigură stabilitatea obiectului, asemănătoare cu rădăcinile, doar că de această dată acestea plutesc la suprafața apei. Tuburile centrale joacă un rol cheie în funcționarea sistemului, deoarece extrag apa din ocean și o transportă în sus, apoi o aduc înapoi la nivelurile subterane.

Având în vedere problemele din ce în ce mai mari din societatea actuală, cum ar fi scăderea terenului de construcție disponibil, schimbările climatice și suprapopularea, acest zgârie-nori a propus un nou model pentru proiectele viitoare, un design care ar putea reinterpreta cu ușurință principiile și tehnologia care a creat acest oraș plutitor.

În ceea ce privește autosuficiența, proiectul folosește energii alternative de la soare, vânt și valuri. Apa este o resursă naturală prețioasă care este folosită cu grijă pe insulă: sistemele moderne colectează apa de ploaie, desalinizează apa de mare și reciclează apa uzată.

Location:

Pacific Ocean