Bisazza Headquarters | Vicenza 2014

În august 2014 am acceptat invitația lui Alessandro Bisazza la showroom-ul companiei pentru a cerceta un nou proiect rezidențial.

Pe măsură ce vizitatorii ajung la intrarea în domeniu, sunt introduși într-o atmosferă de vis care exprimă prospețime, naturalețe, individualitate, abundență și bogăție. Atenția este atrasă de spațiile verzi, gazon, fântâni subtile de apă placate cu mozaic și gard viu, de bambuși perfect finisați care ating o înălțime de 10 metri. Pe măsură ce clienții ajung la capătul străzii rotonde, ei sunt întâmpinați și primiți de personal.

Carlo Dal Bianco este arhitectul și proiectantul principal al clădirii Bisazza și coordonatorul tuturor amenajărilor interioare. El este arhitectul fațadei showroom-ului al cărui design este compus în întregime din mici plăci de mozaic, cu un model impunător ce continuă de la exterior spre interior (de la perete până în tavan) în zona de recepție (sistem de fațadă ventilată). Modelul îndrăzneț, floral, este accentuat de lumina emanată de pardoseală și de intradosul găsit la nivelul superior, dar și de forma peretelui și a tavanului. Continuitatea designului este întreruptă de prezența unei suprafețe fără rame, vitraliu.

Showroom-ul Bisazza este un spațiu elaborat dedicat expunerii mozaicului de lux, un produs care motivează compania să investească în inovație, calitate și design. Vizitatorii pot vedea clar influența italiană a locației, atenția la detalii, claritatea, rafinamentul și subtilitatea.