Armadillo Offices

Designul arhitectural al proiectului din Vancouver, Canada, este condus de cerințe funcționale și programatice, integrând în același timp principiile de securitate, confidențialitate și sustenabilitate. Inspirat de arhitectura tradițională japoneză, designul își propune să armonizeze activitatea umană cu mediul natural, promovând bunăstarea și coexistența cu fauna sălbatică.

Proiectul se concentrează pe crearea unui spațiu sigur și funcțional, păstrând în același timp peisajul natural și vegetația existentă. Utilizează o abordare de construcție modulară pentru a minimiza impactul asupra mediului, acordând o atenție deosebită amplasării structurilor în jurul copacilor și vegetației. Conploanțele lungi ale acoperișului colectează apa pentru reutilizare și protejează spațiile interioare de intemperii.

Site-ul este delimitat în zone securizate, publice și restricționate, cu spații deschise și ecrane proiectate care gestionează publicitatea și confidențialitatea. Luând repere din arhitectura tradițională japoneză, amenajarea spațiilor deschise progresează ierarhic, ducând de la curțile exterioare la sanctele interioare. Lemnul de tec reîmpădurit și materiale durabile sunt folosite pentru construcție, combinând materialele locale cu tehnici moderne pentru a crea structuri de lungă durată.

Strategiile bioclimatice informează orientarea și dispunerea elementelor, optimizând orientarea solară, modelele vântului și consumul de energie. Designul integrează sisteme de colectare a apei, sisteme mecanice eficiente și irigații peisagistice pentru a minimiza utilizarea resurselor și impactul asupra mediului.

Location:

Vancouver - Canada