Bauhaus Museum

Continuând proiectul de modernizare și reînnoire din 2007 pentru parcul orașului din Dessau, intenția noastră a fost aceea de a crea un spațiu public care să influențeze atât forma construită, cât și calitatea civică a orașului. Ne-am imaginat un spațiu asemănător unei piețe deschise de care să se bucure întreg orașul: un spațiu public lângă parc care poate defini domeniul public prin evitarea barierelor pietonale. Este celebrarea spațiului public și încurajarea activităților publice care conduce forma propunerii noastre.

Am decis să suspendăm clădirea pentru a permite o percepție directă a peisajului, formând astfel o poartă plutitoare peste piața publică care va găzdui spectacole, adunări culturale, librării și expoziții în aer liber. Pe partea de nord-vest a câmpului de acțiune am decis să deschidem întreaga clădire prin îndepărtarea unui volum mare cu scopul de a oferi un spațiu public generos vizibil din stradă, animat de vederi către elementele cheie ale clădirii și, de asemenea, către spatiul interior.

Clădirea a fost gândită ca un cadru deschis, adaptabil, cu podele mari bine întreținute și bine iluminate, care oferă posibilitatea unei durate lungi de viață și flexibilitate pentru o varietate de utilizări posibile. Soluția noastră include spații care pot fi utilizate pentru activități multiple pe termen scurt, cu alternativa utilizării pe termen lung pentru cerințele viitoare.

Location:

Dessau - Germany