Cabin in The Woods

Situată la marginea pădurii, la poalele Munților Carpați, această pensiune are un peisaj de poveste în care oaspeții se pot bucura de împrejurimile încântătoare de la căldura șemineului.

Respectul pentru natură și tradiții ne-au ghidat pe tot parcursul procesului de proiectare. Am vrut să creăm o arhitectură care să accentueze frumusețea și liniștea naturii înconjurătoare, din punct de vedere estetic sau fizic.

Munții impunători de afară fac să simți nevoia unui adăpost de forțele naturii, așa că am simțit nevoia de a crea un mediu cald și protector.

Am ales nu numai materiale naturale locale, ci și tehnici tradiționale și elemente care răspund bine factorilor naturali. Baza cabinei este acoperită cu placare pietruită, la fel ca și terasele și scările corelate cu panta naturală a terenului, conferind construcției un aer robust. Etajele superioare, acoperișul și balcoanele au o structură mai ușoară din lemn vizibil, generând fațadele iconice întâlnite în această zonă. Chiar și balustradele sculptate evocă modele tradiționale. Deschiderile relativ mici și pantele înclinate ale acoperișurilor mențin clădirea rezistentă și caldă în timpul iernilor lungi și aspre, astfel încât oaspeții să se simtă ca acasă, indiferent de vânturi sau furtuni de zăpadă.

Location:

Sinaia - Romania