Harmony House

Oferind un gust de tradițional și modern în același timp, această casă de familie din Corbeanca lovește simțurile prin simplitatea ei delicată. Tonurile de alb și maro ne vorbesc într-un limbaj tradițional, unitatea materialelor formând o compoziție clară și ușor de citit din exterior. Laitmotivul acoperișului cu două coame indică o intenție clară a unei unități locative care reiterează în continuare funcția ansamblului, indicând principalele centre ale activității familiale. Gresia tradițională a fost folosită pentru a da o atmosferă familiară, aproape pitorească, în timp ce încadrarea ferestrei oferă un aspect revigorant și evidențiază dualitatea ansamblului. Încadrarea albă, aparținând dormitoarelor și articolelor suplimentare ale acestora, oferă o privire în stilul mai tradițional alături de decorarea încadrării și împreună vorbesc despre confort și o stare de spirit liniștită și bunăstare. În contrast cu aceasta, încadrarea neagră care adăpostește sufrageria și bucătăria indică un mod modern de viață integrat în viața activă de zi cu zi a familiei. Acest contrast ușor este ilustrat și în aspectul grădinii, populând anumite puncte de interes cu vegetație și lăsând altele clare, dar având întotdeauna în vedere scara umană.
Interiorul casei este separat cu grijă în activități zilnice și nocturne, deoarece zona de dormitor poate fi accesată doar de la parter. Există o scară separată care leagă bucătăria și camera de zi la primul etaj, pe care o cameră de hobby extinde activitățile de zi ale familiei și ale oaspeților. Mai mult, zona de noapte separă cu grijă zona de dormit de zonele de studiu, urmând modul tradițional de viață în care există o linie clară între timpii activi și cei de odihnă, ținând cont de faptul că vremurile moderne tind să le îmbine pe cele două.
Unitatea locativă reiterează importanța de a ne aminti moștenirea noastră, ținând pasul cu vremurile, echilibrând cele două într-un mod delicat și rațional.

Location:

Corbeanca - Romania

Photo:

Anatol Struna