Locuința Concrete Versus Nature

Locuința Concrete Versus Nature este concepută ca un spațiu care provoacă granițele dintre spațiul interior și exteriorul.
Spațiul surprinzător de larg copleșește vizitatorul odată ce acesta intră în casă. Spațiile principale precum livingul, sufrageria și bucătăria sunt reunite într-un spațiu deschis de 200 mp. Amestecul de materiale și finisaje, împreună cu suprafețele largi de sticlă creează un spațiu curat și o atmosferă luminoasă.
Corpul de iluminat din tavan atrage lumina naturală spre spațiul de jos al bonsaiului, transformându-l într-o sculptură vie. Verdele său viu este sursa vieții în acest spațiu.
Întregul interior este compus din materiale brute precum beton, marmură și metal, completate de elemente naturale – lemnul este adus de bonsai lângă luminator, pietrele naturale înconjoară bonsaiul, în timp ce hornul aduce focul în interior. Oglinda de pe podea completează ideea unui habitat natural, deoarece ia forma unui lac fascinant care reflectă pădurile simulate pe tapet.
Un alt punct de interes este șemineul cu luminile sale intime, calde, și mobilierul circular care urmărește silueta coșului de fum. Scaunul cu bule amplasat în această zonă aduce un spirit ludic locului.
Tavanul este de inspirație industrială cu grinzi metalice lăsate să vadă privitorului, accentuate de lumina led. În zori, zona TV devine un home cinema cu un proiector și un ecran ascunse în tavan. Structura tavanului oferă un sentiment de echilibru compoziției generale, dar reușește să mențină privitorul într-o căutare continuă a detaliilor.

Location:

Dubrovnik - Croatia