Forest House

Cabana este situată în Cluj, România. Arhitectura vernaculară tipică regiunii a fost sursa de inspirație pentru materiale, geometrie și tehnici de construcție. Clădirea este o interpretare a arhitecturii tradiționale într-o cheie modernă, integrând-o cu grație contextului natural și cultural și, în același timp, implementând facilități moderne pentru o calitate ridicată a vieții.
Materialele naturale locale sunt folosite pentru placare: pietruiala și buștenii masivi orizontali cu rosturi vizibile creează modele vibrante pe fațade. Suprafețele largi transparente oferă vederi pitorești ale peisajului și asigură multă lumină naturală, chiar și în timpul iernii. Pantele abrupte ale acoperișurilor protejează clădirea de zăpezile abundente și facilitează îmbinarea casei în fundal.
Interiorul este proiectat într-o ambianță confortabilă. Toate camerele se deschid spre natură, oferind vederi splendide asupra peisajului. Cu toate acestea, camerele orientate spre nord au deschideri mai mici care asigură confortul termic. Spatiile comune sunt grupate în partea de sud-est, în timp ce dormitoarele sunt amplasate în partea de nord-vest. Livingul se dezvoltă pe două niveluri, dezvăluind structura acoperișului, vederi panoramice și vedere la zona de luat masa.
Această cabană tradițională îmbină arhitectura tradițională cu designul contemporan, creând noi forme de expresie care se integrează armonios cu mediul natural.

Location:

Cluj - Romania

Photo:

Szabó Apor