Kendo Tower

Oricât de improbabil ar părea, forma clădirii a fost inspirată din tradiționala cască purtată de luptătorii de kendo. Totuși, după ce am aflat că este un „templu” contemporan dedicat artelor marțiale, motivul poate să nu sune la fel de puțin probabil.
Compoziția arhitecturală reiese din dialogul dintre turn și volumul de formă rotundă. În timp ce primul găzduiește spații de birouri, cel din urmă oferă spațiu pentru showroom-uri, conferințe, ceremonii, spectacole, restaurante și sport, devenind cea mai dinamică parte a complexului.
Contrastele pot fi observate și pe fațade, unde suprafețele alb-negru se îmbină ca o referință subtilă la filozofia asiatică a yin și yang. La fel ca și casca de kendo, volumul sferic este de culoare închisă și este înconjurat de jaluzele orizontale care protejează interioarele de soarele aspru. Același model se repetă pe turn pe o suprafață îngustă.
După cum era de așteptat, spațiile interioare sunt fluide și organice, conducând vizitatorii într-o călătorie memorabilă prin cultura asiatică.

Location:

Bucharest - Romania