Ludic Architecture | Grădiniță

Grădinița este situată în apropiere de București, într-o zonă rezidențială în dezvoltare. Poate găzdui până la 70 de copii, inclusiv pentru îngrijirea de zi lungă. Clădirea a fost gândită ca un loc de joacă interior, unde copiii se simt încurajați să învețe și să descopere, să experimenteze, să se joace și să interacționeze.
Un spațiu comun acoperit conectează sălile de clasă împrăștiate, fiecare sub forma unei case miniaturale din lemn. În acest fel, copiii se simt mai confortabil într-un spațiu care se potrivește dimensiunilor lor și este posibil să formeze legături mai profunde, deoarece sălile de clasă separate oferă mai multă intimitate. Fiecare unitate este conectată direct la exterior pentru a promova activitățile în aer liber.
Lumina a jucat un rol important în configurația de ansamblu, întrucât considerăm că încăperile bine luminate sunt cheia unei dezvoltări armonioase. Luminile și pereții cortină lați vitrați inundă interioarele cu lumină și permit ventilația naturală. Un sistem de lambriuri și panouri din lemn controlează cantitatea de lumină și adaugă dinamicitate ansamblului.
Ne-am dorit ca cei mici să se simtă ca și cum ar intră într-un alt tip de spațiu, unul magic creat special pentru ei. Designul ludic oferă copiilor mai multe șanse de a fi creativi și spontani pentru a profita la maximum de ceea ce poate fi cea mai frumoasă etapă din viața lor.

Location:

Corbeanca - Romania