Suburban Retreat

Suburban Retreat răspunde celor mai mari provocări ale vieții urbane, așa cum le vedem astăzi – creând spații care permit legături cu comunitatea și, în același timp, oferind rezidenților cât mai multă intimitate posibil în timpul lor în case. Proiectul este situat în zona în dezvoltare rapidă adiacentă Bucureștiului – Băneasa – unde zonele rezidențiale se bucură încă de un mediu liniștit și verde.

Spațiul exterior este conceput pentru a sublinia abordarea urbanistică – blocurile fiind orientate către toate cele trei străzi adiacente și îmbrățișând o grădină centrală. Această grădină este parțial scufundată – creând spațiu pentru grădinile private aparținând apartamentelor de la demisol din partea de sud – și un peisaj verde dinamic.

Conceptul de design reiese din accentul pus pe structura riguroasă – o grilă simplă și curată formează o bază stabilă și puternică, dar subtil jucăușă, din care iese un puzzle dinamic de cutii. Acest joc de fațadă este, de asemenea, o reflectare a amenajării interioare, cutiile găzduind duplexuri cu terase cu înălțime dublă și expunere bună la soare – încurajând clienții să le proiecteze cât mai verde posibil. A avea apartamente duplex oferă, de asemenea, varietate în amenajarea apartamentelor, ca răspuns la diferitele stiluri de viață și aranjamente de locuit ale clientului. În timp ce fațadele principale ale fiecărei unități sunt extrem de deschise, lateralele sunt foarte opace, creând astfel intimitate vizuală.

Location:

Chicago - USA