Tiny Homes

De cât spațiu avem de fapt nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă și echilibrată? Chiar avem nevoie de toate obiectele pe care le deținem pentru a ne simți împliniți? Credem că calitatea vieții cuiva este determinată de experiențe.
Proiectul abordează problema lipsei de adăpost prin redefinirea relației dintre individ și comunitate. La fel ca în cazul co-housing-ului, fiecare persoană optează pentru mai puțin spațiu privat în favoarea zonelor comune, câștigând astfel mai mult spațiu. Ca urmare, locuitorii pot alege să fie introvertiți, fie extrovertiți, în funcție de starea lor de spirit.
Cu toate acestea, micro-comunitatea își încurajează membrii să interacționeze între ei și cu alți oameni în această perioadă de tranziție din viața lor. Pe lângă unitățile de locuințe care oferă un grad ridicat de siguranță și intimitate, ansamblul este setat să împuternicească tinerii adulți. O tranziție lină de la intimitatea oferită de aleea pergolei la expunerea micii piețe publice urmărește să creeze sentimentul de apartenență. Dacă toată lumea se simte confortabil folosind spațiul comun, modulele sunt capabile să ofere spațiu suficient pentru nevoile de bază.
Microunitățile sunt concepute pentru a optimiza utilizarea spațiului și eficiența energetică. Datorită fețelor înclinate, unitățile se pot potrivi în locații înguste, neobișnuite și pot fi amplasate în diferite poziții unul față de celălalt. Spațiul din interior se dilată și se contractă pentru a defini zone minimaliste pe măsură. Forma neuniformă se comportă mai bine decât formele clasice pe vreme vântoasă și ploioasă și include un volum mai mic care necesită mai puțină încălzire și răcire.

Location:

Chicago - U.S.A.