Tube House

Situată la marginea Bucureștiului, această casă alungită, cu înălțime mică, respectă linia copacilor și vegetația mică tipică câmpiei românești.

Amenajarea interioară diferă de cea tradițională – camerele sunt așezate pe ambele părți ale unei axe centrale care separă zona de zi de cea de noapte. Dormitoarele sunt amplasate pe o parte, iar spațiile comune sunt situate pe cealaltă parte. În locul unui hol simplu care să permită accesul în diverse încăperi, am decis să transformăm coridorul în piesa centrală a casei. Am ales un tub sculptural de beton, perforat de luminatoare care creează un efect dramatic pe măsură ce trece unul dintr-o parte în alta. Este principala atracție a compoziției, demonstrând faptul că și construcțiile tehnice pot deveni o sursă de inspirație pentru arhitectura rezidențială. Zona SPA, cu o piscină interioară și una exterioară este poziționată la capătul tubului, făcând traversarea și mai atractivă. La capetele conductei de beton am poziționat elemente metalice radiale, asemănătoare cu morile de apă din regiune.

Un alt element care exprimă legătura cu mediul natural este sera, cu specii exotice care pot fi admirate din living și dining, precum și din tub.

Toate camerele se deschid spre împrejurimi prin suprafețe largi transparente. Unii dintre pereții cortină se pot deschide complet, estompând bariera dintre spațiile exterioare și interioare și dând impresia că se trăiește în natură.

Location:

Bucharest - Romania

Photo:

Anatol Struna

Area:

878 sqm