Whispering Pines: Spa & Gastronomic Hideaway

Ferită de haosul orașului, zona de SPA oferă o oază de pace și liniște. Designul a fost profund influențat de lumină și apă, două elemente care se potențează reciproc prin arhitectură. Întâlnirea acestor forțe nu numai că generează forma clădirii, ci sculptează și starea de spirit generală, într-o experiență senzorială și restauratoare.
Materialele și formele selectate fac posibilă împletirea dintre cele două. Suprafețele vitrate permit luminii naturale să inunde interiorul și suprafața apei, în timp ce betonul vizibil acționează ca o pânză care captează reflexele tremurătoare ale apei. În același timp, apa dublează obiectele într-o oglindă pâlpâitoare. Brutalitatea betonului dur și a metalului ruginit subliniază natura eterică a apei. Modelele perforate în pereți și acoperiș estompează percepția, adăugând un sentiment de mister și iluzie.
Compoziția arhitecturală creează o experiență senzuală prin antagonismul dintre lumină și umbră, deschis și închis, formă și vid, materialitate și intangibilitate. Este un spațiu poetic de reflecție și introspecție care schimbă persoana care intră în el.

Location:

Corbeanca - Romania