Câștigători Annual Architecture | O.A.R 2018

Suntem mândri să anunțăm că Razvan Barsan + Partners a fost distins cu Premiul Anual de Arhitectură București 2018 la secțiunea „Arhitectură, Conversie și Restaurare”. Prestigiosul premiu recunoaște proiectul nostru situat pe B-dul Lascăr Catargiu nr.46, clădire construită în 1911 după planurile arhitectului Toma Dobrescu.

Construită în 1911 după planurile arhitectului Toma Dobrescu, clădirea situată pe B-dul Lascăr Catargiu nr.46. a trecut recent printr-un proces de reînnoire care l-a readus la viață și la lumină. Traversând bulevardul, observatorul va fi intrigat de prezența contrastantă a două clădiri identice, dispuse simetric, deoarece vor vizualiza intervenția contemporană.

Elementele legate de tehnologia contemporană sunt integrate în așa fel încât să fie cât mai puțin vizibile. S-a pus accent pe evidențierea detaliilor arhitecturale specifice începutului secolului trecut: pardoseli și placaje originale ale pereților și tavanelor, scara masivă din lemn restaurată cu pricepere, tâmplărie și feronerie, structura originală a acoperișului, detaliile fațadei. Mansarda a fost transformată într-un spațiu multifuncțional, deschis, minimal finisat cu lemn la vedere și cărămidă.

Intervenția s-a dorit încă de la început să fie cât mai subtilă, pentru a nu strica frumusețea vechii clădiri, iar adaptarea la standardele de viață contemporane s-a făcut respectând toate elementele care mărturisesc arhitectura acelei perioade.

Suprafață: 1338 m2