Bauhaus, Dessau | Germany 2015

Orașul Dessau este orașul cunoscut în întreaga lume pentru asocierea cu Bauhaus, nu numai pentru că Bauhaus-ul a exercitat aici mai multă influență decât în ​​altă parte, ci și pentru că orașul găzduiește cele mai importante clădiri Bauhaus, considerate astăzi ca iconice pentru arhitectura secolului XX.

Călătoria noastră ne-a adus la Dessau prin intermediul concursului internațional de arhitectură deschisă Bauhaus Museum Dessau lansat la începutul acestui an. Aici am observat orașul și legătura lui puternică cu Bauhaus și ne-am schițat primele idei pentru competiție.

Orașul este o societate puternică, amestecând prezentul și trecutul în cel mai rafinat peisaj, făcând ușor de înțeles de ce acest loc a fost atât de influent și de ce găzduiește o școală de arhitectură și design care încapsulează nu numai arhitectura, ci toate artele creative, dând naștere la un mod cu totul nou de a gândi pe care încă îl mai poți simți și astăzi. Fiecare clădire, fiecare stradă îți amintește că te uiți la teoriile de construcție și inovațiile arhitecturale; acesta este locul în care Bauhaus-ul a înflorit cu adevărat și ai un sentiment suprarealist stând lângă aceste clădiri faimoase despre care ai văzut și citit doar în cărți.

Clădirile albe ale Caselor Maeștrilor ies în evidență printre pini, într-o mică zonă împădurită la câțiva pași de școala Bauhaus, într-un peisaj senin în care te simți cumva ca acasă. O senzație familiară iese din ceea ce atunci era inovator și începi cu adevărat să te gândești și minunezi la ce au adus acești maeștri în lumea noastră de astăzi.