Expo Milano | Italy 2015

Expoziția include pavilionul principal (Pavilion Zero), precum și pavilioanele din peste 140 de țări care au participat la acest eveniment și mai multe organizații internaționale.
Expo Milano a ajuns la o temă sensibilă, o problemă globală privind capacitatea societății noastre de a furniza alimente suficiente, sigure și sănătoase, indiferent de locație. Tema, “Feeding the World, Energy for Life”, a fost luată foarte în serios de fiecare expozant, care a adus în atenția publicului metode și tehnologii inovatoare pentru un viitor durabil și o planetă sănătoasă, precum și practici agricole tradiționale și cultura gastronomică.
Unele țări au oferit experiențe interactive și educaționale vizitatorilor, cum ar fi Germania și SUA; alții au adus în atenție viitorul și și-au uimit vizitatorii prin folosirea hologramelor, a instalațiilor neașteptate și a efectelor luminoase sau sonore, precum Coreea, Spania sau Japonia; unele țări, în schimb, s-au concentrat pe oferirea de experiențe sinestezice uimitoare, prin introducerea vizitatorului într-un cadru „natural” creat artificial, precum Austria sau Slovenia.
Una peste alta, experiența Expo Milano a dezvăluit puterea creativă neîncetată a artiștilor din întreaga lume, care și-au pus eforturile pentru a aduce în lumină o problemă atât de importantă precum hrănirea oamenilor, menținând în același timp echilibrul în casa noastră planetară.